Mainos
Mainos

Campoyn kantelu ja purkuhakemus hylättiin

Kerstin Campoyn kantelu ja purkuhakemus on hylätty Korkeimmassa oikeudessa. Campoyn vaatimukset kohdistuivat korkeimman oikeuden 19. marraskuuta tekemään päätökseen, jonka mukaan Campoyn lasten Yhdysvaltain palauttamisen täytäntöönpanoa ei keskeytetä.

Campoy katsoi kantelussaan, että asian käsittelyssä on tehty menettelyvirke. Kantelun mukaan korkeimman oikeuden olisi mm. tullut toimittaa asiassa suullinen käsittely tai hankkia lisäselvitystä lasten kehitystasosta. Campoy väitti, että korkein oikeus olisi kyseisessä ratkaisussa soveltanut lakia väärin. Purkuhakemuksessa hän vetosi mm. eräisiin oikeussäännöksiin, joiden mukaan lasta koskevassa asiassa lähtökohtana pitää olla lasten etu. Korkein oikein viittasi ratkaisussaan lähinnä aikaisempiin päätöksiinsä ja hylkäsi äänin 4-1 Campoyn kantelun ja purkuhakemuksen.

Ratkaisun puolesta äänestivät istunnon puheenjohtaja Pirkko-Liisa Haarmann sekä jäsenet Riitta Suhonen, Mikko Tulokas ja Kari Kitunen. Eriävän mielipiteen jätti Markku Arponen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme