Mainos
Mainos

Campoyn lasten palautuspäätös pysyi ennallaan

Campoyn lasten Yhdysvaltoihin palauttamiseen liittyviä toimia jatketaan. Korkein oikeus päätti tänään, ettei palauttamismääräyksen täytäntöönpanoa keskeytetä.

Kerstin Campoy on vaatinut lastensa palauttamista koskevan täytäntöönpanopäätöksen poistamista ja asian käsittelemistä uudelleen. Campoyn mukaan asia pitäisi käsitellä joko korkeimmassa oikeudessa tai KKO:n osoittamassa alemmassa tuomioistuimessa. Vaihtoehtoisesti Campoy on vaatinut KKO:n päätöksen purkamista virheellisen lainsoveltamisen takia.

Campoyn uusi asianajaja Pertti Virolainen jätti asiasta korkeimmalle oikeudelle kantelu- ja purkuhakemuksen toissapäivänä.

Asianajaja vaati lisäksi, että KKO:n päätöksen täytäntöönpano määrätään keskeytettäväksi siihen asti, kunnes KKO on ratkaissut hakemuksen. Korkeimman oikeuden mukaan Kerstin Campoyn jättämä hakemus on vireillä KKO:ssa ja sitä käsitellään kiireellisenä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme