Mainos
Mainos

Cargotec tehostaa - 700 ulos?

Lastinkäsittelylaitteita valmistava Cargotec antaa tulosvaroituksen ja aloittaa 700 henkilöä koskevat tehostamistoimet. Vielä ei ole selvillä, mitä maita tehostamistoimet koskevat. Tuotantoa on myös Suomessa.

Cargotec kertoo, että yhtiön vuoden 2008 liikevoittomarginaali jää alle 7,3 prosentin. Yhtiön pörssitiedotteen mukaan tehostamistoimet koskevat erityisesti kehittyneitä markkinoita.

Cargotecin koko vuoden kannattavuus jää alhaisemmaksi kuin yhtiö vielä heinäkuussa arvioi. Tulosta painavat kysynnän heikentyminen Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Cargotec valmistaa mm. sellaisia tunnettuja tuotemerkkejä kuten Hiab ja Kalmar.

Cargotecin liikevaihto ylittää kolme miljardia euroa. Konsernilla on noin 12 000 työntekijää ympäri maailmaa ja tuotantolaitoksia Suomen lisäksi mm. Ruotsissa, Yhdysvalloissa, Irlannissa, Puolassa, Virossa, Kiinassa ja Koreassa. Cargotecin B-sarjan osakkeet on noteerattu Helsingin pörssissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme