Mainos
Mainos

Catch and release -pyynti arveluttaa

Kansanedustaja Esa Lahtela (sd.) on tehnyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen niin sanotusta pyydystä ja päästä -kalastuksesta. Lahtela perää hallituksen kantaa tämän kalastusmuodon eläinsuojelullisesta hyväksyttävyydestä. Kysymys liittyy Metsähallituksen aikeisiin muuttaa Lieksan Ruunaan kalastuskäyttöä.

Pyydystä ja päästä -kalastuksessa kalastaja pyydystää kalan perholla tai vieheellä. Irrotettuaan kalan koukusta hän päästää sen takaisin veteen. -Eläinsuojelun näkökulmasta tätä kalastusmuotoa voidaan pitää arveluttavana. Kyseessä on viaton luontokappale, joka joutuu tällaisen juppilajin kohteeksi, Lahtela sanoo kysymyksessään. Lisäksi kalastustapa voi vahingoittaa kaloja ja altistaa niitä sairauksille.

Lahtelan kysymyksen mukaan Metsähallitus aikoo rajoittaa rajusti Ruunaan nykyistä kalastuskäyttöä ja aloittaa siellä pyydystä ja päästä -kalastus.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme