Mainos
Mainos

Chateau-suklaasta löydetty salmonellaa

Jyväskylän elintarvikelaboratorio on eristänyt saksalaisesta Chateau-suklaasta salmonellabakteereja. Eristetyt salmonellabakteerit lähetetään jatkotutkimuksiin. Salmonella Oranienburg on aiheuttanut eri puolilla Eurooppaa noin 300 ihmisen sairastumisen. Samaa salmonellatyyppiä on eristetty myös Chateau-merkkisestä suklaasta tähän mennessä ainakin Saksassa ja Ruotsissa. Suomessa ei ole Kansanterveyslaitoksen ilmoituksen mukaan edelleenkään todettu tämän salmonellatyypin aiheuttamia tartuntoja ihmisillä.

Salmonellabakteereita on eristetty saksalaisten, ruotsalaisten ja suomalaisten tutkimusten mukaan seuraavista tuote-eristä:

Valmistaja: WIHA (Halle, Saksa)

Tuotteen nimi: Chateau Alpensahne, Edel-Alpen-Sahne-Schokolade, 200 g. Parasta ennen 04/2002 E 45 S Parasta ennen 04/2002 D 45 F Parasta ennen 04/2002 A 45 F Tuotteen nimi: Chateau Kaffee Sahne (Weisse Schokolade aus Edel-Kaffee-Sahneschokolade) Parasta ennen 04/2002 C 45 C Parasta ennen 04/2002 E 45 D


Suomeen ei ole tuotu keskusliikkeiden kautta Chateau-merkkistä suklaata. Yksittäiset maahantuojat ovat kuitenkin voineet tuoda kyseistä suklaata Suomeen kuten paljastui Jyväskylän tapauksen yhteydessä. Kaikki Chateau-merkkiset suklaat on Jyväskylässä asetettu myyntikieltoon edelleen jatkuvien tutkimusten ajaksi.

Elintarvikevirasto on kehottanut kuntien elintarvikevalvontaviranomaisia tarkkailemaan, onko Chateau-suklaata Suomen markkinoilla. Jos suklaata löydetään, siitä pyydetään ilmoittamaan Elintarvikevirastoon.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot