Mainos
Mainos

City-ilvekset etsivät ruokaa talojen pihoilta

Esimerkiksi Kajaanissa ilves asustaa aivan keskustassa vihastuttaen ja ihastuttaen ihmisiä.

Jouni Ruuskanen on seurannut Kainuussa ilveksen elämää ja koittanut kuvata tupsukorvaa jo parikymmentä vuotta. Nyt on tärpännyt.

- Ilves meni välillä pimentoon ja varttitunnin päästä tuli takasi syömään. Ainutlaatuinen tapaus. Tuollaista ei pääse kuin kerran eläissään kuvaamaan.

Yleensä kyseessä on nuori yksilö jonka emo hylkää keväällä ja ravinnon puute saa sen hakemaan ruokansa sieltä mistä sen helpoiten saa.

- Ilvesten on pakko tulla sinne mistä jäniksiä löytyy - siitä varmasti johtuu, että nyt Kajaanissa ilvekset vierailevat melkein keskellä kaupunkia, miettii Ruuskanen.

Kanta kasvaa selvästi

Ministeriön ilvespolitiikka on onnistunut hyvin. Aikaisemmin kissapeto oli uhanalainen laji ja nyt suomessa elää noin 1 000 ilvestä. Kanta kasvaa vajaalla 100 yksilöllä vuodessa. Ilvestä tavataan Tunturilappia lukuun ottamatta koko maassa - myös saaristossa

Ilveksen aiheuttamia kotieläinvahinkoja korvattiin viime vuonna poronhoitoalueen ulkopuolella hieman alle kaksikymmentä kappaletta ja arvotaan ne olivat yhteensä noin 11 000 euroa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 13.03.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme