Mainos
Mainos

Cityhuuhkajan poikasen kehno lento päätyi raitiotiekiskoille

Forumin kauppakeskuksen katolla Helsingissä asustavan huuhkajaperheen poikasen lentoharjoitus päättyi tänään hieman nolosti. Poikanen horjahti katon reunalta ja putosi alas Simonkadun raitiotiekiskoille.

Luonnontieteellisen keskusmuseon rengastaja Jörgen Palmgren ja huuhkajatuntija Tapio Solonen poimivat vahingoittumattoman pikkukaverin turvaan, rengastivat sen ja asettivat sen pesän lähelle kattotasanteen kulmaan, aivan vihreiden MTK-kirjainten alapuolelle.

Asiantuntijoiden mukaan parikiloisella höyhenveijarilla on jo sen verran voimaa siivissään, että se pystyy hidastamaan putoamisvauhtia tehokkaasti.

Emo tarkkaili tapahtumaa viereisen Sokoksen katolta. Sen alapuolella katonrajan ravintolassa terassiväki tutki tilannetta kiikarein ja kaukoputkin.

Pesässä on kaikkiaan kolme peikkomaista poikasta. Asiantuntijoiden arvion mukaan poikasten lentotaito on jokusen päivän kuluttua niin hyvä, että ne jättävät pesänsä ja Forumin katon pysyvästi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme