Mainos
Mainos

Claes Andersson: Vanhanen tunteeton johtaja

Vasemmistoliiton kansanedustaja ja psykiatri Claes Andersson näkee pääministeri Matti Vanhasen virkamiesmäisenä ja tunteettomana johtajana.

Andersson sanoi TV1:n Lauantaiseurassa, että on tilanne kuinka dramaattinen tahansa, Vanhanen kuulostaa siltä kuin hän lukisi säätiedotusta.

Anderssonin mielestä Vanhanen erehtyi sanoessaan, että köyhistä on puhuttu liikaa.

"Siimes on lääketeollisuuden juoksutyttö"

Pitkähköltä sairauslomalta äsken eduskuntatyöhön palannut Andersson oli vuonna 1990 perustetun vasemmistoliiton ensimmäinen puheenjohtaja. Nyt hän liputti varovasti sukupolvenvaihdoksen puolesta puolueensa johdossa.

- On paljon nuorta väkeä, jotka vähitellen ovat valmiita nousemaan johtoon. Martti Korhonen on hyvä puheenjohtaja, mutta ehkä tarvittaisiin jonkin ajan kuluttua uudentyyppistä näkemystä, joka edustaisi nuoremman väen tapaa ajatella.

Anderssonin jälkeen vasemmistoliiton puheenjohtajaksi noussut Suvi-Anne Siimes sai sittemmin tarpeekseen. Hän jätti politiikan kokonaan ainakin toistaiseksi ja ja siirtyi lääketeollisuuden etujärjestön toimitusjohtajaksi.

Andersson nimitti Siimestä lääketeollisuuden "juoksutytöksi". Hän myös epäili, että Siimes tekisi lähtöä europarlamenttivaaleihin ja ilmeisesti kokoomuksen riveissä. Aiheen arvelulle Andersson oli saanut Siimeksen kolumnista Talouselämä-lehdessä.

Siimes kuitenkin kiistää Anderssonin tulkinnan. Siimes kertoi Helsingin Sanomille, ettei ole lähdössä ehdolle eurovaaleihin minkään puolueen listoilta. Hän ei myöskään tunnustautunut kokoomuksen kannattajaksi.

- Minulla ei ole minkään puolueen jäsenkirjaa, eikä sellainen ole edes harkinnassa, sanoi Siimes.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme