Mainos
Mainos

Cooperin testiin kuolleella varusmiehellä sydänlihastulehdus

Kesken Cooperin juoksutestin kuolleella varusmiehellä oli sydänlihastulehdus, kertoo Ilta-Sanomat. Helmikuussa Santahaminassa kuollut mies oli valittanut tovereilleen kovaa väsymystä testipäivän aikana, mutta ei ollut hakeutunut hoitoon.

Kaartin Jääkärirykmentin kuljetuskomppaniaan kuulunut parikymppinen varusmies oli ollut edellisenä päivänä raskaissa taisteluharjoituksissa.

Ilta-Sanomat selvitti omaisten avulla ja luvalla varusmiehen kuolemaan johtaneet syyt. Kuolinsyy selvisi Helsingin rikospoliisin väkivaltarikosyksikön tutkimuksissa.

Poliisi ei ole muuttanut tutkimusnimikettään rikostutkinnaksi. Kenenkään ei epäillä edes välillisesti vaikuttaneen sairaana juosseen varusmiehen kuolemaan.

Kaartin Jääkärirykmentin esikuntapäällikkö everstiluutnantti Timo Mustaniemi kertoo, että flunssaisia varusmiehiä koskevat samat ohjeet kuin siviilielämässäkin.

- Kun käy lääkärin vastaanotolla, sieltä tulee arviointi siitä, miten kelpaa palvelukseen. Se ei ole varsinaisesti sairaslomaa vaan vapautus palveluksesta. Ihan normaali käytäntö. Palveluskelpoisuuden arvioinnista on olemassa valtakunnallinen ohjeistus.

Mustaniemi ei halua arvella, tulisiko ohjeistusta muuttaa.

- Ohjeistuksen muuttaminen ei ole yksittäisen joukko-osaston asia. Sydänlihastulehdus eli myokardiitti on yleensä viruksen aiheuttama, ja se ilmenee voimakkaana väsymyksenä. Hoidoksi riittää tavallisesti lepo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme