Mainos
Mainos

Copterline perunut koko viikon lennot

Yhtiön Viron toimintojen johtaja ei suostu kommentoimaan sen tarkemmin lentojen perumisen syytä.

Helsingin ja Tallinnan väliä liikennöivä Copterline on peruuttanut maanantaista lähtien kaikki tämän viikon lentonsa, eikä yhtiön helikopteri nouse ilmaan vielä huomennakaan, kertoo yhtiön Viron toimintojen johtaja Tõnis Lepp. Toimitusjohtaja Kari Ljungbergin mukaan syynä lentojen perumiseen on puuttuva varaosa, jonka toimitus Yhdysvalloista on viivästynyt.

Osan pitäisi olla Suomessa huomenna, ja sen jälkeen koneelle tehdään huoltotöitä. Helikopterin pitäisi olla liikenteessä ensi maanantaina.

- Yksi varaosa, joka on tulossa Yhdysvalloista, on edelleen matkalla. Se on kuuden vuoden välein vaihdettava osa, joka liittyy helikopterin järjestelmiin, sanoi Ljungberg.

Ljungbergin mukaan Copterlinen viime vuoden tulos oli 500 000 euroa voitollinen, eli lentojen perumisen taustalla eivät ole taloudelliset ongelmat. Ljungbergin mukaan yhtiö kaavailee parhaillaan toisen helikopterin hankkimista.

- Copterlinen taloudellinen kyky ja vahvuus ovat olleet erittäin hyvässä kunnossa ja ovat edelleen. Matkustajamäärät ovat lähteneet hyvin nousemaan.

Ljungbergin mukaan viikon katkos lennoissa ei hetkauta yhtiön taloutta, sillä sen aikana ei aiheudu muita lentotoiminnasta johtuvia kuluja.

Viranomaisille ei ilmoitusvelvollisuutta

Kaikille yhtiön asiakkaille on Ljungbergin mukaan kerrottu lentojen perumisesta. Ilmailuhallinnossa perumisista ei ole ollut tietoa, mutta sinne tulee viestintäpäällikkö Kirsi Seppälän mukaan ilmoittaa vain silloin, jos koneessa on ollut vaara, onnettomuus tai poikkeamatilanne.

Reittilentojen lentämättä jättämisestä ei tarvitse kertoa, ei myöskään lentokenttien lennonjohdolle, kertoo Ilmailulaitoksen lennonvarmistusosaston apulaisosastopäällikkö Matts Nyberg. Lisäksi Copterlinen tilanne on Nybergin mukaan moniin lentoyhtiöihin verrattuna erilainen, koska se lentää Hernesaaresta Helsingistä suoraan Tallinnaan eikä Helsinki-Vantaan lennonjohdon valvoman ilmatilan osissa. Yhtiö tekee lennoistaan lentosuunnitelmat.

Copterline kertoi aiemmin virolaisissa tiedotusvälineissä, että matkustajia Helsinki-Tallinna-reitillä on ollut vuodenvaihteen jälkeen noin 750 viikossa. Yhtiö pitää tuhatta matkustajaa viikossa kannattavuuden kannalta alarajana.

Tiiviisti otsikoissa

Copterline on pysynyt tiiviisti otsikoissa viime vuosina. Traagisimmat uutiset liittyvät viime elokuussa sattuneeseen lentoturmaan, jossa kuoli 14 ihmistä.

Copterlinen kopteri putosi mereen Tallinnan edustalla. Turman takia Helsingin ja Tallinnan välinen reittiliikenne ajautui vaikeuksiin, ja yhtiö aloitti syksyllä yt-neuvottelut. Onnettomuudesta lähtien yhtiö on lentänyt yhdellä koneella.

Lisäksi kopteriyhtiö on käynyt oikeutta useaan otteeseen eri tahoja vastaan. Viime syksynä Copterline voitti pitkän oikeustaistelun, jossa riideltiin Ilmailulaitoksen kilpailutuksesta. Hovioikeudessa Copterline sai suurkorvaukset. Entistä lentäjäänsä vastaan käymänsä oikeudenkäynnin yhtiö puolestaan taannoin hävisi käräjäoikeudessa.

Lisäksi Copterlinella on ollut ongelmia lentäjien koulutuksen ja kelpoisuuden kanssa, minkä vuoksi viranomaiset ovat rajoittaneet sen lentotoimintaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme