Mainos
Mainos

Cronberg: Eurovaaleissa linjataan Suomen kansainvälinen tulevaisuus

Vihreiden puheenjohtaja, työministeri Tarja Cronberg arvostelee perussuomalaisten EU-linjauksia ja sosiaalidemokraattien puheita viherelvytyksestä.

- Hallituksessa sosiaalidemokraatit ovat muun muassa vastustaneet uusiutuvan energian takuuhintaa. Olisi tietysti hienoa, jos Jutta Urpilaisen johdolla puheet alkaisivat pitää. Tässä vaiheessa näen ne lähinnä keinotekoisen pyhyyden osoituksena ja vaalipuheina, joilla ei ole katetta vaalien välillä, Cronberg sanoo.

Cronberg pitää hyvänä, että eurovaaleissa on perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin ehdokkuuden myötä muodostunut kaksi päälinjaa. Perussuomalaiset edustavat ahdasmielistä ja ennakkoluuloista kääntyneisyyttä sisäänpäin. Vihreät taas haluavat luoda avointa eurooppalaista kansanvaltaa.

- Populismi on demokratian välttämätön matkakumppani. Missä kriisi, siellä populismi. Populismi ei kuitenkaan tarjoa ratkaisuja tämän päivän kansainvälisiin kysymyksiin. Vihreillä on vastaukset niin maahanmuuton ongelmiin kuin ilmastonmuutokseenkin. Näitä ei voida ratkaista enää vain kansallisella tasolla, mitä perussuomalaiset esittävät. On löydettävä kansainväliset demokraattiset menettelytavat, Cronberg sanoo.

Katso Aino Huilajan juttu (Kymmenen uutiset 9.5.2009)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme