Mainos
Mainos

Cronberg haluaa lisää rahaa omaishoitajille

Vihreiden puheenjohtaja Tarja Cronberg patistelee kuntia varaamaan riittävästi rahaa omaishoitajien tukiin ja hoitajien vapaisiin.

Työministeri Cronberg sanoi Vantaalla, että vaihtoehto – joka usein on pitkäaikaishoitopaikka laitoksessa – tulee yleensä kunnille vieläkin kalliimmaksi.

Omaishoidon tuen vähimmäissummat on määrätty laissa, mutta osa kunnista maksaa hieman minimiä enemmän. Usein käy kuitenkin niin, että rahat loppuvat kesken ja uudet hakijat eivät loppuvuodesta saa tukea.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen ihmetteli tuoreeltaan Cronbergin tapaa sysätä vastuuta kunnille. Hänen mielestään nykyinen väljä ja harkinnanvarainen laki pitää kiireesti korjata.

Räsänen syytti hallituspuolueita vihreät mukaan lukien siitä, että ne ovat pettäneet eduskuntavaaleissa antamansa lupaukset omaishoidon tilanteen korjaamisesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme