Mainos
Mainos

Cronberg: Mielenterveyskuntoutujat töihin sosiaalisiin yrityksiin

Työn tekemistä ja omaa työkykyä pitäisi voida kokeilla, vaikka henkilö olisi työkyvyttömyyseläkkeellä tai kuntoutustuen saaja, sanoo työministeri Tarja Cronberg.

Mielenterveyskuntoutujien työllistymismahdollisuuksia on kohennettava, vaatii työministeri Tarja Cronberg (vihr.).

Ministerin mukaan nykyjärjestelmä jättää kymmeniä tuhansia mielenterveyskuntoutujia vasten heidän omaa tahtoaan työelämän ulkopuolelle.

Cronbergin mukaan työn tekemistä ja omaa työkykyä pitäisi voida kokeilla, vaikka henkilö olisi työkyvyttömyyseläkkeellä tai kuntoutustuen saaja. Keinoksi ministeri ehdottaa niin sanottujen sosiaalisten yritysten lisäämistä ja mielenterveyskuntoutujien työllistämisen lisäämistä niissä.

Sosiaalisten yritysten tarkoituksena on luoda työpaikkoja erityisesti vajaakuntoisille ja pitkäaikaistyöttömille.

Työministeri muistuttaa, että mielenterveysongelmista koituu yhteiskunnalle vuosittain miljardin euron kustannukset. Esimerkiksi mielenterveydellisistä syistä alkaneet sairaspäivärahakaudet ovat tuplaantuneet kymmenessä vuodessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot