Mainos

Cronberg: Oppisopimuskoulutus superministeriön työkaluksi

Uusi ministeriö keskittyy Cronbergin mukaan erityisesti työttömien ja työnantajien tarpeiden yhdistämiseen koulutusta tehostamalla. Oppisopimuskoulutuksen ohella työnantajia pyritään laajemminkin saamaan mukaan koulutushankkeisiin.

Työministeri Tarja Cronberg (vihr.) vaatii oppisopimuskoulutuksen siirtämistä opetusministeriöstä uuteen työ- ja elinkeinoministeriöön. Hän perustelee siirtoa sillä, että oppisopimus on osoittautunut nimenomaan tehokkaaksi työllistämiskeinoksi.

Uusi ministeriö keskittyy Cronbergin mukaan erityisesti työttömien ja työnantajien tarpeiden yhdistämiseen koulutusta tehostamalla. Oppisopimuskoulutuksen ohella työnantajia pyritään laajemminkin saamaan mukaan koulutushankkeisiin. Yksi vaihtoehto olisivat rahastot, joilla yksittäisten yritysten kustannuksia voitaisiin helpottaa.

- On tärkeää lisätä yritysten kanssa tehtävää yhteistyötä ja eräs hyvä yhteistyön muoto on yhteishankintakoulutus, jonka käyttöä tulee lisätä.

Toimittajalounaalla Helsingissä puhunut Cronberg sanoi ministeriön keskittyvän myös parempaan ennakointiin suurten irtisanomistapausten yhteydessä. Nyt mittavatkin irtisanomiset tulevat työvoimahallinnolle yllätyksenä.

Myös yksittäisten alojen tai yritysten kriisitilanteisiin pitää pystyä ennaltaehkäisevästi vaikuttamaan.

Järjestelmän tuettava alan vaihtoa

Cronberg esitti valmisteltavaksi erityistä työelämän valmiuslakia, jonka pohjalta muutosturvalle saataisiin lisää tehoa.

Sen avulla myös koulutus voitaisiin saada joustavammaksi. Se on välttämätöntä, koska jatkossa elinikäisiä työpaikkoja on entistä vähemmän ja moni joutuu vaihtamaan alaa monta kertaa.

- Suomalaisten unelma siitä, että samasta työstä pääsisi eläkkeelle, ei toteudu, vaan elämän aikana ihmiset työskentelevät 3-4 eri ammatissa.

Ministeriössä pyritään ohjaamaan työvoimakoulutusta saaneita entistä enemmän yksityisen sektorin töihin. Kun nyt työvoimakoulutusta saaneista runsas 40 prosenttia sijoittuu avoimille työmarkkinoille, parin vuoden päästä luvun tulisi olla 50 ja vuonna 2011 noin 60 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot