Mainos
Mainos

Cronberg runttaa Vanhasen energiapolitiikan

Myös ympäristöpoliittiset saavutukset ovat vihreiden puheenjohtajan mielestä pyöreä nolla.

Vihreiden puheenjohtajan Tarja Cronbergin mielestä Matti Vanhasen hallituksen harjoittama ympäristö- ja energiapolitiikka on täysin epäonnistunut. Sanomalehti Kalevan haastatteleman Cronbergin mielestä nykyhallituksen energiapolitiikka on ollut vain lupausten antoa.

Myös ympäristöpoliittiset saavutukset ovat pyöreä nolla. On vain puheita, joissa viherretään, muttei tekoja, Cronberg sanoo.

Seuraavaan hallitusohjelmaan Cronberg vaatii kirjoitettavaksi panostuksen monipuoliseen uusiutuvaan energiaan.

- Uuden hallituksen pitää tehdä selkeä valinta uusiutuvan energian käytön lisäämisestä ja hylätä lisäydinvoiman rakentaminen.

Jos Suomi viivyttelee päätöksissään, osuus uusiutuvan energian kakusta jää saamatta ja teknologiaviennin mahdollisuudet menetetään, Cronberg huomauttaa haastattelussa.

Tuleviin vaaleihin Cronberg luotsaa puolueensa luottavaisin mielin, vaikka tunnettuja nimiä puolueen listoilta jäikin pois. Vihreiden uskottavuus erityisesti maakunnissa on hänen mielestään lisääntynyt.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme