Mainos
Mainos

Cronberg: Suomalaiset tekevät liikaa töitä

Vihreiden puheenjohtaja, työministeri Tarja Cronberg on huolissaan suomalaisten lisääntyvistä työpaineista. Cronbergin mielestä töitä pitäisikin monessa tapauksessa tehdä nykyistä vähemmän eikä enemmän, kuten usein vaaditaan.

Cronberginmukaan vihreät ovat huolissaan myös yliopistouudistuksesta. Hän varoittaa tekemästä yliopistoista teollisuuden hiekkalaatikkoa, sillä yliopistojen tehtävänä on palvella koko yhteiskuntaa.

Cronberg arvostelee keskustelun pyörivän liikaa innovaatioyliopiston ympärillä. Tärkeämpää olisi hänen mukaansa kaikkien yliopistojen tasa-arvoinen kehittäminen eri puolilla maata.

Puoluekokous: Ulkopoliittinen valta valtioneuvostolle

Vihreiden puoluekokouksessa Mikkelissä hyväksyttiin puolueen kannanotto vireille tulevaan perustuslakiuudistukseen. Puoluehallituksen esityksen mukaan ulkopoliittinen päätöksentekovalta on osoitettava kokonaan valtioneuvostolle ja presidentin nimitysvaltaa karsittava. Lisäksi Suomeen olisi saatava mahdollisuus kansalaisaloitteeseen ja sitovaan kansanäänestykseen.

Vihreät kirjasi vaaliavustuksensa

Vihreä liitto julkisti puoluekokouksessaan tahot, joilta puolue sai viime vuonna vaaliavustuksia. Rahaa kertyi noin 260 000 euroa.

Valtaosa rahasta oli vaaleihin myönnettävää puoluetukea. Toiseksi suurin summa, 75 000 euroa, tuli hämeenlinnalaiselta lääkäriltä ja nykyiseltä kunnallisvaaliehdokkaalta Markus Rimonilta.

Etujärjestöiltä ja bisnesmaailmalta avustuksia tuli jokunen. OP-keskukselta tuli 4000, MTK:lta 1000 ja Öljyalan keskusliitolta 500 euroa.

Puoluekokous myös hyväksyi aloitteen neuvoa-antavan jäsenäänestyksen järjestämisestä puheenjohtajan valinnassa ensi vuonna. Puoluehallituksen evästyksen mukaan keskeistä on järjestää äänestys niin, ettei se latista puoluekokousta keskeisenä tapahtumana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme