Mainos
Mainos

Cronberg uskoo kuntaliitosten karsivan pätkätöitä

Cronberg patistaa erityisesti kuntia ja valtiota vähentämään määräaikaisia työsuhteita.

Työministeri Tarja Cronberg (vihr.) arvioi, että kuntaliitokset voivat helpottaa määräaikaisten työntekijöiden vakinaistamista. Esimerkkinä hän mainitsee kolmen kunnan muodostaman Äänekosken, joka vakinaistaa ketjutettuja määräaikaisuuksia.

- Jo nyt siellä on vakinaistettu 31 eri alojen työntekijää, Cronberg kiittää kannanotossaan.

Hän toivoo tämän vuoden alusta voimaan tulleen uuden lain vähentävän perusteettomia määräaikaisia työsuhteita. Uudistus parantaa työntekijän tiedonsaantioikeutta sopimuksen määräaikaisuuden kestosta, määräaikaisuuden perusteesta ja myös muista työsuhteen keskeisistä ehdoista. Myös työsuojeluviranomaisen valvontakeinoja parannettiin.

Vastaisuudessa työnantaja, joka rikkoo työsuhteen keskeisiä ehtoja koskevaa selvitysvelvollisuuttaan, voi saada sakkorangaistuksen. Cronberg toivoo tämän kannustavan vakinaistamaan määräaikaisia työsuhteita.

Cronberg patistaa erityisesti kuntia ja valtiota vähentämään määräaikaisia työsuhteita. Niille on hänen mukaansa hyviä vaihtoehtoja. Esimerkiksi kunnissa ja sairaanhoitopiireissä on hyviä kokemuksia varahenkilöjärjestelmistä eli vakituisten sijaisten palkkaamisesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme