Mainos
Mainos

Cronberg valmistelee siviilipalveluajan lyhentämistä

Työministeri ehdottaa myös, että siviilipalvelusmiehille järjestettäisiin pakollisia kertausharjoituksia. Hänen mukaansa vastakkainasettelun varusmiespalvelun ja siviilipalvelun välillä pitää päättyä.

Työministeri Tarja Cronberg (vihr.) esittää siviilipalveluksen varsinaista palvelusaikaa lyhennettäväksi kahdella kuukaudella 11 kuukauteen.

Lisäksi Cronberg ehdottaa, että sivilipalvelusmiehille alettaisiin järjestää myös pakollisia kertausharjoituksia, jotta palveluksen kokonaisaika ei ratkaisevasti lyhenisi.

- Hallituksessa ja puolustusvoimissa on laaja yhteisymmärrys, että vastakkainasettelu varusmiespalvelun ja siviilipalveluksen välillä pitää päättyä. En usko, että siviilipalveluksen lyhentäminen vaikuttaa ihmisten aktiivisuuteen pyrkiä varusmiespalvelukseen, Cronberg sanoo sanomalehti Kalevassa.

Siviilipalveluasioista hallituksessa vastaava ministeri Cronberg käy neuvotteluja siviilipalveluslain muutoksista hallituskumppanien kanssa tässä kuussa. Lakiesitys on tarkoitus antaa eduskunnalle syyskuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot