Mainos
Mainos

Cronberg vierailee lakkautetulla Summan tehtaalla

Työministeri Tarja Cronberg (vihr.) vierailee tänään Stora Enson Summan tehtaalla.

Lakkautetun paperitehtaan viimeiset koneet pysähtyivät viimeisen kerran tammikuun lopulla, jolloin sadat työntekijät menettivät työpaikkansa.

Vierailullaan Cronbergin tapaa tehtaan työntekijöitä ja johtoa.

- Tarkoitus on seurata ja tukea sitä, että mahdollisimman moni irtisanottu työntekijä löytäisi uutta työtä. Jotkuthan ovat jo saaneet uutta työtä, mikä on positiivista.

Cronberg toivoo myös hallituksen myöntämien yritystukien edesauttavan irtisanottujen työllistymistä. Lisäksi työvoimatoimisto pyrkii kartoittamaan irtisanottujen työllistymismahdollisuuksia.

"Hallitus oli jälkijunassa"

Cronberg myöntää, että erityisesti Haminan seutu on viime aikoina tullut kaltoin kohdelluksi useiden irtisanomisten myötä. Stora Enson tehtaan lisäksi myös satamaoperaattori Steveco päätti viime vuoden lopulla siirtää liikenteensä Haminan satamasta Kotkaan.

Myös hallituksen olisi Cronbergin mukaan pitänyt varautua Haminan alueelle pakkautuneisiin irtisanomisiin paremmin.

- Tässä ollaan vähän jälkijunassa. Nyt lähtökohta on, että yritämme luoda uusia työpaikkoja. Työvoimapulaa on onneksi tällä hetkellä monella alalla, ministeri toteaa.

Tehtaan pääluottamusmies Pekka Kokkosen mukaan ministerin visiitti ei välttämättä ole myöhässä: tehtaan kalustoa ei ole vielä purettu ja hallitus voisi halutessaan edelleen käynnistää tehtaan toiminnan uudelleen.

- Työpaikat olisi kuitenkin pitänyt pystyä turvaamaan silloin, kun tehdas vielä kävi, Kokkonen lisää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme