Mainos
Mainos

Cronberg: Ydinvoima ei ehdoton kynnyskysymys

Vihreän liiton puheenjohtaja painottaa, että ydinvoima on puolueelle myös käytännöllinen kysymys.

Ydinvoima ei Vihreän liiton puheenjohtajan Tarja Cronbergin mukaan enää ole varsinainen kynnyskysymys puolueen osallistumiselle hallitukseen.

Cronberg sanoo sanomalehti Kalevan haastattelussa, että ydinvoima on vihreille sekä periaatteellinen että käytännöllinen kysymys. Tämän vuoksi hän ei kavahda, vaikka hallitusohjelmaan kirjattaisiin, että ydinvoiman lisärakentamista ryhdytään tutkimaan, vaikka vihreät eivät itse sitä kannatakaan.

- Me haluamme hallitukseen, että voimme edistää uusiutuvien energiamuotojen sekä bioenergian käyttöä. On ihan selvää, että hallitusneuvotteluissa haluamme minimoida ydinvoiman lisärakentamisen, Cronberg tähdentää.

Merikaapelin vetämistä Venäjältä Suomeen Cronberg vastustaa, koska Suomen ei tulisi olla liian riippuvainen Venäjän energiasta.

"Uusi Nato-kumppanuus korvaisi jäsenyyden"

Tarja Cronberg on ottanut kantaa myös Suomen Nato-jäsenyyteen vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksessa Porissa. Cronberg katsoo, että uusi laajennettu rauhankumppanuus Naton kanssa olisi vaihtoehto Nato-jäsenyydelle. Pääsy mukaan vaikuttamaan Naton operaatioihin merkitsisi, että keskustelu Nato-jäsenyydestä voitaisiin lopettaa.

- Naton sotilaallisten turvatakuiden merkitys on vähentynyt, eikä liiton rakenteen muuttuessa enää voi puhua muista kuin poliittisista takuista, Cronberg sanoo.

Cronbergin mukaan jäämällä Naton ulkopuolelle Suomi turvaisi itselleen suuremman toimintavapauden kuin liiton jäsenenä. Suomi voisi ilman painostusta valita itse mihin operaatioihin osallistuu.

Cronberg perää myös Suomen Venäjän-suhteiden normalisointia sekä kokonaisvaltaista selvitystä Suomen ja Venäjän suhteista. Selvityksessä käytäisiin läpi niin turvallisuus-, energia-, talous- kuin kauppakysymyksetkin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme