Mainos
Mainos

CV:n laiminlyönti voi tuoda työnhakijalle karenssin

Työvoimahallinto kannustaa työnhakijaa tekemään verkkoon vapaaehtoisen työnhakuilmoituksen CV-netin. Työttömälle voi tulla yllätyksenä, että työllistymissuunnitelmassa sovitun CV-netin unohtaminen voi tuoda kaksi kuukautta karenssia.

Jos asiakas sitoutuu tekemään CV-netin, sille asetetaan takaraja. Kaikki työnhakijat eivät ymmärrä, että CV-netti pitää silloin todella tehdä määräajassa.

Lain mukaan henkilö voi saada karenssia, jos hän laiminlyö työllistymissuunnitelmansa toteuttamista. Se koskee myös CV-nettiä. Asiasta kerrotaan henkilökohtaisessa ja verkon työnhakuinfossa, jota esimerkiksi kaikki pitkäaikaiset pätkätyöläiset eivät kuitenkaan käy uudestaan läpi.

– Jos työnhakija ei noudata suunnitelmaa, häneltä pyydetään kirjallista selvitystä, jonka jälkeen asiasta annetaan työvoimapoliittinen lausunto maksajalle. Karenssi ei ole automaattinen, toteaa Tampereen työ- ja elinkeinotoimiston johtaja Taisto Tuominen.

Tuomisen mukaan CV-netti on hyvä työllistymisväylä. Sitä käyttävät myös sellaiset työnantajat, jotka eivät muuten ilmoita paikkoja avoimiksi TE-toimistoon.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme