Mainos
Mainos

Dalai-lama päätti Suomen-vierailunsa

Tiibetin hengellinen johtaja dalai lama päätti tänään Suomen vierailunsa. Dalai-lama vietti Suomessa juhannuksen Taideteollisuusmuseon kutsumana. Hän tutustui mm. museon suureen Tiibet-näyttelyyn, jossa on myös hänelle itselleen kuuluvia esineitä. Eilen dalai-lama puhui yleisölle täyteenpakkautuneessa Finlandia-talon konserttisalissa.

Jos suuri yleisö oli hyvin kiinnostunut dalai-lamasta, piti virallinen Suomi matalaa profiilia. Hallituksen jäsenistä dalai-laman tapasi vain kulttuuriministeri Claes Andersson, joka sanoi olevansa tyytyväinen, että sai tehtävän. Andersson kuvasi Suomen suhtautumista dalai-laman tapaamiseen "muodollisen varovaiseksi".

Yksi syy johdon pidättyvyyteen saattaa olla Kiinan nihkeä suhtautuminen dalai-lamaan. Kiinan Helsingin-suurlähetystöstä sanottiin vierailun alla, että Kiina vastustaa dalai-laman vierailua niin Suomessa kuin muuallakin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme