Mainos
Mainos

Dalai-lama syyskuussa Suomeen

Maanpaossa elävä tiibetiläisjohtaja toivoo tapaavansa suomalaisia valtionpäämiehiä vierailunsa aikana.

Tiibetiläisten maanpaossa elävä johtaja dalai-lama näyttää sittenkin olevan tulossa Suomeen. Alustavaksi vierailupäiväksi on sovittu 30. syyskuuta, kertoo Tuula Saarikoski Suomalais-tiibetiläisestä kulttuuriseurasta.

Dalai-laman oli määrä vierailla Suomessa jo heinäkuun alkupuoliskolla ja pitää yleisöluento Finlandia-talossa. Lääkärit määräsivät hänet kuitenkin täydelliseen lepoon ylirasituksen vuoksi ja matka peruuntui.

Saarikoski kertoo, että nyt on alustavasti sovittu, että dalai-lama pitää Finlandia-talossa suunnitellun yleisöluennon aiheesta Maailmanrauha ja ihmisyys. Dalai-lama on myös toivonut, että hänelle järjestyisi Suomessa tilaisuus tavata suomalaisia valtiollisia ja poliittisia johtajia.

Kiina on suhtautunut erittäin arvostelevasti dalai-laman tapaamisiin ulkomaisten poliittisten johtajien kanssa. Dalai-lama pakeni Tiibetistä Intiaan sen jälkeen kun Kiina oli murskannut tiibetiläisten kansannousun 1959.

Aiemmilla vierailuillaan Suomessa dalai-lama on tavannut vihreiden silloisen ympäristöministerin Pekka Haaviston 1996. Kiinan Suomen-suurlähetystö ilmoitti tuolloin pitävänsä tällaisia tapaamisia puuttumisena Kiinan sisäisiin asioihin.

Dalai-lama, Tenzin Gyatso, on syntynyt 6. kesäkuuta 1935. Mies tunnustettiin tiibetiläisten perinteiden mukaisesti jälleensyntyneeksi Buddhaksi hänen ollessaan vain kaksivuotias. Nobelin rauhanpalkinnon dalai-lama sai 1989.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme