Mainos
Mainos

Danisco suunnittelee 350 työntekijän irtisanomista

Tanskalaisesta Daniscosta ja suomalaisesta Cultorista muodostettu uusi elintarvikeyhtiö aikoo irtisanoa noin 350 ihmistä. Työntekijöitä vähennetään tuotekehityksestä, hallinnosta ja myynnistä eri puolilla maailmaa.

Varatoimitusjohtaja Björn Mattsson ei vielä osannut arvioida, kuinka suuri osa vähennyksistä tehdään Suomessa. -Yt-neuvottelut vähennyksistä on vasta aloitettu, hän huomautti. Suomessa vaaravyöhykkeessä on erityisesti tutkimus- ja tuotekehitystoiminta Kantvikissa, koska se aiotaan lopettaa. Tätä nykyä siellä on noin 120 työntekijää.

Suomen lisäksi tutkimuksesta ja tuotekehityksestä vähennetään väkeä Tanskassa ja Yhdysvalloissa. Yhtiö ilmoitti vähennyksestä samalla, kun se julkisti, miten toiminnot yhdistetään. Tämän päiväisen ilmoituksen mukaan fuusiosta syntyvät säästöt tulevat olemaan yhteensä noin 900 miljoonaa kruunua eli noin 630 miljoonaa markkaa. Ne tulevat kolmen vuoden ajalta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme