Mainos
Mainos

Danske Bank pyytää Sammon it-kaaosta anteeksi

Danske Bankin konsernijohtajan Peter Staarupin mukaan tytärpankki Sampo Pankin it-kaaos tuli tanskalaiselle konsernijohdolle yllätyksenä. Staarup pyytääkin Kauppalehdessä Sammon asiakkailta ongelmia anteeksi.

- Olen todella yllättynyt ja pettynyt, että näin kävi. Olen syvästi pahoillani ja esitän konsernijohtajana nöyrän anteeksipyyntöni Sampo Pankin asiakkaille, sanoo Staarup.

Staarupin mukaan pankin johto ei osannut ennakoida, että Sammon tietojärjestelmien integroimisessa tapahtuisi ongelmia. Danske Bank on tehnyt vastaavia operaatioita muiden ulkomaisten pankkifuusioiden yhteydessä.

Sammon kanssa tehtävä osoittautui ennakoitua vaikeammaksi, ja lisäksi Danske Bankin tietojärjestelmiä hoitavan IBM:n järjestelmässä ilmeni ongelmia. Staarupin mukaan Sammon it-kaaos syntyi monien onnettomien sattumien summana.

-Otan henkilökohtaisen vastuun siitä, että ongelmat selviävät mahdollisimman pian, toteaa Staarup Kauppalehdelle. -Ongelmien ratkaisussa ei ole enää aikaa hukattavissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme