Mainos
Mainos

David Nicholls: Sinä päivänä

(Otava 2011)

Jos rakastit brittiläistä tv-sarjaa Rimakauhua ja rakkautta, rakastat myös kirjaa Sinä päivänä. Kulttisarjan käsikirjoittajiin kuulunut David Nicholls on kirjoittanut ehjän, viihdyttävän ja koskettavan tarinan henkilöistä, joiden seurassa viihtyisi pidempään kuin reilut 500 sivua.

Kirjan päähenkilöt, Edinburghin yliopistosta juuri valmistuneet Emma Morley ja Dexter Mayhew jakavat yhteisen yön valmistujaispäivänään 15. heinäkuuta 1988. Yhdestä tapaamisesta kasvaa tarina, jossa seurataan hyvin erilaisten mutta yhtä inhimillisten henkilöiden elämää parinkymmenen vuoden ajan. Kerronta etenee vuosittain, pysähtyen aina kunkin vuoden heinäkuussa. Vaikka kerronnan aikajana on pitkä, se toimii eikä puuduta.

Kirja vie heti ensimmäisistä sivuista lähtien mukanaan ja henkilöhahmoihin kiintyy. Nicholls on onnistunut kirjoittamaan romaanin, jonka henkilöhahmot ovat uskottavia, heidän touhuilujaan sekä häpeää että ihailee. Kirjoittamisesta pitävä Emma Morley tulee työläisperheestä ja etsii syvempää merkitystä elämälleen. Dexter Mayhew ei taas juuri huomisesta murehdi vaan liitelee seikkailusta toiseen.

Opettajaksi päätyvä Emma ja viihdejulkisuudessa paistatteleva Dexter kompuroivat tahoillaan omien valintojensa vuoksi, mutta jokaisessa elämänvaiheessaan he vaalivat ajatusta toisistaan. Sitä, mitä ystävyydelle tapahtuu, lukija saa odottaa kirjan loppuun saakka. Siihen väliin mahtuu monta tapahtumaa, jotka saavat lukijan helposti liikuttumaan niin ilosta kuin surustakin.

Romaanin pohjalta tehty elokuva saa Suomen ensi-iltansa loppuvuodesta 2011.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme