Mainos
Mainos

Dekkaristin takapuoli on tekstin käsittelyvaiheessa kovilla

Miten pirussa kirjoitin tällaisenkin lauseen? ihmettelee dekkaristi Jarkko Sipilä blogissaan, jossa seurataan dekkarin kirjoittamista. Käsittelyvaihe ei Sipilän mielestä ole vain kirjoitusvirheiden tai pilkun paikkojen etsintää, vaan oikeasti tarinan ja tekstin toimivuuden analysointia.

Sipilä paljastaa, että hänellä on apunaan myös puolenkymmentä niin sanottua esilukijaa, vaikka päätösvalta toki pysyykin kirjailijalla.

Suljetuin ovin ilmestyy touko-kesäkuun vaihteessa ja Sipilä miettii juuri nyt esimerkiksi henkilöiden motiiveja. Pitääkö jotain selventää tai kärjistää, ehkä kirjottaa uusia kohtauksia? Hän etsii loogisia virheitä. Sininen Hiace ei voi muuttua vihreäksi. Lauseet pitää hioa kristallinkirkkaiksi.

Mutta miksi lyöntivirheitä on joka kirjassa, vaikka kymmenen ihmistä olisi lukenut tekstin ennen sen julkaisua? Lue kokeneen rikoskirjailijan blogia tästä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme