Mainos
Mainos

Delfiinin poikanen syntyi kuolleena Särkänniemessä

Särkänniemen delfinaarion Veera-delfiinin odotus on päättynyt kuolleen poikasen synnyttämiseen viime yönä. Poikaskuoleman vuoksi delfinaarion viikonlopun näytökset on peruttu.

Tarkkaa tietoa poikasen kuolinsyystä ei ole. Delfinaarion johtaja Timo Rahunen kertoo, että poikanen syntyi ilmeisesti keskosena, koska se oli hyvin pienikokoinen.

Särkänniemessä Tampereella on viisi pullonokkadelfiiniä. Niistä yksi, vuonna 1996 syntynyt Eevertti, on Veeran jälkeläinen. Myös Leevi-delfiini on syntynyt Särkänniemessä.

Lisääntyminen on delfiineille vaikeaa niin luonnossa kuin delfinaarioissakin. Rahusen mukaan ei voida sanoa, onnistuuko synnytys paremmin delfinaariossa vai luonnossa. Delfiinit synnyttävät eläviä poikasia usein vasta kolmannella raskauskerralla tai myöhemmin.

30-vuotias Veera on kuitenkin kokenut synnyttäjä, sillä se on synnyttänyt nyt viisi kertaa. Eevertti on ainoa eloonjäänyt poikanen.

Delfiinit surevat kuolleita poikasiaan.

- Kestää päivän parin, että niiden käytös normalisoituu, Rahunen sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme