Mainos
Mainos

Delfiiniprojektin edustaja ei päässyt Särkänniemeen

Tampereen vihreä valtuustoryhmä paheksuu Särkänniemi Oy:n päätöstä estää kansainvälisen Dolphin Projectin edustajan tutustuminen Tampereen delfiinien elinoloihin. Kansainvälisen hankkeen tavoitteena on vapauttaa delfinaarioiden eläimiä takaisin mereen. Projektin edustaja amerikkalainen Rick O'Barry on parhaillaan vierailulla Suomessa.

Dosentti Timo Rahunen Särkänniemestä puolustelee porttikieltoa sillä, että delfinaario on rauhoitettu uuden poikasen syntymän vuoksi. Ovet avattaneen vasta vuodenvaihteessa. Monet kuvausryhmät ovat pyrkineet sisälle, mutta poikkeuksia ei ole tehty.

Rahunen pitää delfiinien palauttamisvaatimuksia täysin epärealistisina. Delfinaarion suojattuihin oloihin tottuneet eläimet eivät selviä meressä.

Rahusen mukaan tänä vuonna Floridassa tehty kahden delfiinin vapautusyritys päättyi siihen, että eläimet vahingoittuivat, laihtuivat ja tulivat kerjäämään kalastajilta ruokaa. Ne piti ottaa takaisin hoitoon.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme