Mainos
Mainos

Demareiden presidenttilista: Ehdotuksia Heinäluomasta Utrioon

Kansa toivoo sosiaalidemokraattien presidenttiehdokkaan olevan muutosjohtaja, arvojohtaja tai talousmies.

SDP kertoo saaneensa kesäkiertueellaan ihmisiltä runsaasti presidenttiehdotuksia. Puolueen mukaan ehdotukset on jaettavissa kolmeen ryhmään.

Ensimmäisessä ryhmässä ovat "kansakuntaa kokoavat arvojohtajat". Joukossa ovat puheenjohtaja Jutta Urpilainen, kansanedustaja Erkki Tuomioja sekä Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Tuula Haatainen.

Toisessa ryhmässä ovat "kansakuntaa uudistavat muutosjohtajat". Heitä ovat kirjailija ja entinen europarlamentaarikko Lasse Lehtinen sekä puoluesihteeri Mikael Jungner.

Kolmantena profiilina nähtiin "kansakunnan etuja puolustavat talousmiehet". Heitä ovat eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja entinen valtiovarainministeri Eero Heinäluoma ja valtiovarainministeriön valtiosihteeri Raimo Sailas.

Ehdotuksia annettiin myös ihmisistä, jotka ovat kieltäytyneet ehdokkuudesta. Tässä joukossa ovat Martti Ahtisaari, Lauri Ihalainen, Erkki Liikanen, Paavo Lipponen, Jacob Söderman. Puolueeseen kuulumattomista esiin nousivat muun muassa Suvi-Anne Siimes ja Kaari Utrio.

(MTV3)

Katso Eeva Lehtimäen juttu

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme