Mainos
Mainos

Demari: Uudenmaan vaalipiiriä ollaan pilkkomassa kahtia

Vaalilain rukkaaminen näyttää muuttuvan vaalipiirien uudistamiseksi. Uutispäivä Demari kertoo, että SDP ja kokoomus ovat yhtä mieltä siitä, että vaalipiirejä pitää rukata uusiksi.

Eduskunnan perustuslakivaliokunnan nykyinen puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) ja entinen puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok.) pilkkoisivat suurimman eli Uudenmaan vaalipiirin kahtia ja yhdistäisivät pienempiä vaalipiirejä. Todennäköisimmin näistä toteutuu Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan vaalipiirin niputtaminen yhteen.

Suomessa on Ahvenanmaa mukaan luettuna nyt 15 vaalipiiriä.

Jos hallitusneuvotteluissa päädytään siihen, ettei vaalilain uudistusta viedä eteenpäin ja päätös vaalipiireistä tehdään nopeasti, uusi piirijako voisi olla Sasin arvion mukaan käytössä jo seuraavissa eduskuntavaaleissa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot