Mainos
Mainos

Demarikenttä: Kokoomus vie hallituksessa

SDP:n piirihallitusten väki ei ole tyytyväinen siihen, miten oma puolue saa tavoitteitaan läpi hallituksessa. Kun hallitus aloitti vuonna 2011, piiriaktiivien mielestä SDP sai hyvin tavoitteensa läpi  ja onnistui hallitustyössään. Nyt vain puolet on sitä mieltä, että oma puolue on onnistunut hallituksessa hyvin.

Miten SDP on onnistunut
hallituksessa? 
201420122011
Hyvin51%92%79%
Tyydyttävästi41%6%21%
Huonosti8%2%0%

Lähde: MTV Uutisten kyselyt SDP:n piirihallitusten jäsenille

Demarien mielestä kokoomus vie hallituksessa

SDP:n piiriaktiivien silmissä hallitusta vie nyt kokoomus. Peräti 58 prosenttia demarivastaajista on sitä mieltä, että hallituksessa kokoomus saa tavoitteitaan läpi parhaiten. Vain kolmasosa sanoo, että parhaiten hallituksessa tavoitteitaan saa läpi oma puolue SDP.

Kuka on saanut parhaiten
tavoitteitaan läpi hallituksessa?
201420122011
SDP33%67%74%
Kokoomus58%28%22%

Lähde: MTV Uutisten kyselyt SDP:n piirihallitusten jäsenille

Vastauksissa on muutamassa vuodessa tullut täyskäännös. Omaan puolueen uskoi saavan parhaiten tavoitteitaan läpi vuonna 2011 vielä 74 prosenttia ja loppuvuodesta 2012 selkeä enemmistö eli  67 prosenttia vastaajista.

– On totta että hallitus joutuu tekemään koko ajan kompromisseja ja silloin eivät yksittäisen puoleen päätavoitteet aina tule ilmi. Mutta kieltämättä Kokoomus on pärjännyt paremmin siinä pelissä, sanoo Arto Lindberg Uudenmaan piirihallituksesta.

Lapsilisäpäätös hiertää selvästikin demarikentällä.

– Päätös kirpaisi monia, ei varmaankaan tällainen "kaikilta pois" ole oikein hyvä ratkaisu. Ehkä voisi suunnitella tulorajoja niihin, koska on selvää että jos vanhemmilla on todella isot tulot, lapsilisät saattavat jäädä lapsen säästötilille eivätkä ne mene siinä mielessä lasten kasvatukseen, miettii Jaana Pikkarainen-Haapasaari Pohjanmaan piiristä.

Näin kysely tehtiin

MTV Uutiset kysyi SDP:n piirihallitusten jäseniltä sähköisessä kyselyssä. Kyselyn toteutti Think If Laboratories. Kyselyyn vastasi 107 henkilöä eli 67 prosenttia piirihallitusten jäsenistä. Kysely tehtiin 31.3.-22.4. välisenä aikana. Kyselyyn sai vastata nimettömästi eivätkä kenenkään yksittäiset vastaukset  tulleet MTV Uutisten tietoon. Kyselyyn sai halutessaan jättää yhteystietonsa haastatteluja varten. 

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot