Mainos
Mainos

Demarinuoret irtisanoutuvat Heinäluoman maahanmuuttolinjasta

Demarinuorten varapuheenjohtaja Teemu Hirvonen kritisoi SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Eero Heinäluoman lausuntoa, jonka mukaan Suomen tulisi kiristää työperäisen maahanmuuton linjaa. Hirvosen mielestä ei ole syytä asettaa vastakkain suomalaisia ja ulkomaalaisia työnhakijoita.

Hirvonen toteaa tiedotteessaan, että Suomessa on edelleen verrattain vähän maahanmuuttajia ja tulevaisuudessa työvoimaa tarvitaan Suomen rajojen ulkopuolelta.

- Väestön ikääntyminen ja huoltosuhteen muutos vaatii työperäistä maahanmuuttoa. Olisi lyhytnäköistä rajoittaa sitä tämänhetkisen taantuman varjolla, Hirvonen sanoo.

Hirvosen mukaan sosialidemokraattien on pidettävä kiinni arvoistaan, eikä antaa niin sanottujen maahanmuuttokriitikoiden hallita keskustelua.

- Heinäluoman pelko kaksista työmarkkinoista on aiheellinen. On pidettävä huoli siitä, että Suomeen tulevilla maahanmuuttajilla on mahdollisuus kielikoulutukseen ja oikeat tiedot suomalaisen työelämän pelisäännöistä, Hirvonen linjaa.

(MTV3)

Lue myös:

Katso Tarja Hakulisen juttu

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme