Mainos
Mainos

Demarit huolissaan keskustan EU-politiikan suunnasta

SDP:n arvion mukaan keskustan sisällä on jako Eurooppa-suuntautuneiden ja kansallisesti sisäänpäin kääntyneiden välillä. Keskusta taas kritisoi demareita puolueen kolmesta erilaisesta Nato-linjasta.

SDP on huolissaan keskustan EU-politiikan tulevaisuudesta. Helsingin Sanomien mukaan keskustan sisällä on EU-politiikassa kulkeva jako Eurooppa-suuntautuneiden ja kansallisesti sisäänpäin kääntyneiden välillä. SDP pitää kehitystä huolestuttavana.

Kansanedustaja Kimmo Kiljunen sanoo lehden haastattelussa, että odotettavissa voi olla vahva poliittinen jännite, jos molemmat puolueet ovat hallitusvastuussa tulevaisuudessakin.

Kiljunen johtaa puheenjohtajuuskauden tilinpäätöksen laatinutta SDP:n ryhmää, johon kuuluvat myös muun muassa ulkoministeri Erkki Tuomioja ja eduskunnan puhemies Paavo Lipponen.

Demarit myös kummastelevat pääministeri Matti Vanhasen puheita siitä, että Suomen pyrkimys päästä EU:n ytimeen oli kylmän sodan jäänne.

- Toisin kuin muut Pohjoismaat, Suomi kuuluu kaikkiin EU:n ytimiin, eli osallistuu kaikkiin olennaisiin integraatiohankkeisiin, Kiljunen sanoo.

Keskusta närkästyi EU-moitteista

Keskustan varapuheenjohtajat Mari Kiviniemi ja Antti Rantakangas torjuivat SDP:n arvostelun puolueen EU-politiikkaa kohtaan.

Kiviniemen mielestä SDP jatkaa samaa varjonyrkkeilyä, joka alkoi ennen joulua julkistetusta Vesa Vihriälän globalisaatioraportista.

- SDP kritisoi ja vastustaa sellaista, jota ei ole olemassa. Sosialidemokraattien huoli keskustan EU-politiikan linjauksista on turha. SDP:n kannattaisi ennemmin olla huolissaan siitä, että heillä on puolueessaan ainakin kolme erilaista Nato-linjaa, Kiviniemi piikittelee keskustan Apila-lehdessä.

Varapuheenjohtaja Rantakangas huomauttaa, että keskustan EU-politiikka perustuu asiapohjaiseen linjaan, kun SDP:n linja taas perustuu ideologiseen päämäärään.

- Linjana on ollut, että olemme mukana kaikissa Suomen kannalta tarkoituksenmukaisissa hankkeissa. Tämän lisäksi olemme korostaneet Euroopan unionin yhtenäisyyden tärkeyttä, Rantakangas sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme