Mainos
Mainos

Demaritkin tyrmäävät kuntien pakkoliitokset

Sosialidemokraatit eivät kannata kuntien pakkoliitoksia. Näin yksiselitteisesti ilmoitti puolueen kuntatyöryhmän ja hallituksen kuntauudistuksen seurantaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta.

– Kuntauudistuksessa on tärkeintä palvelujen turvaaminen, demokratian lisääminen ja pitkän aikavälin kestävyyshaasteen ratkaiseminen. Kuntien talouden ja kilpailukyvyn varmistamiseksi kuntauudistus on välttämätöntä toteuttaa. Kuntien perusterveydenhuollon rapautumisen ja terveyserojen kasvun pysäyttäminen ei kuitenkaan ratkea karttaharjoituksilla tai pakkoliitoksilla, Feldt-Ranta toteaa.

Feldt-Ranta edellyttää, että kuntapäättäjille tarjotaan selkeä tulevaisuuden näkymä siitä, millaisia vaikutuksia koko uudistuksella on.

– Rakenneuudistusten lisäksi tarvitsemme suunnitelmat kuntakentän tulevaisuuden rahoituksesta ja lähidemokratian toimivuudesta.

Feldt-Ranta muistuttaa, että sosialidemokraatit ovat johdonmukaisesti vastustaneet kuntien pakkoliitoksia.

– Kuntarajoja ei voi sanella ylhäältäpäin, sillä pakko ja sanelu eivät koskaan johda parhaisiin lopputuloksiin. Mahdolliset rakenneuudistukset on toteutettava tiiviissä yhteistyössä kuntalaisten itsensä valitsemien päättäjien kanssa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot