Mainos
Mainos

Demarivaltuusto: Emu-valmistelussa muistettava työllisyys

SDP:n puoluevaltuusto pitää hallituksen toimia oikeina, kun se valmistautuu Euroopan talous- ja rahaliiton Emun syntymiseen. Valtuuston mielestä Suomessa on jatkettava selvityksiä Emu-jäsenyyden ja ulkopuolelle jäämisen hyödyistä ja haitoista. Keskeinen näkökulma on työllisyyden turvaaminen.

Puoluevaltuusto perää antamassaan kannanotossa myös laajaa keskustelua erilaisista Emu-vaihtoehdoista. Tämän jälkeen puoluevaltuusto on valmis linjaamaan SDP:n periaatekannan mahdollisesti ylimääräisessä kokouksessa. SDP torjuu jyrkästi uusoikeistolaiset opit, joita on tarjottu työttömyysongelman ratkaisuksi.

Hallituksen on jatkettava yhteisvastuun politiikkaa tavoitteena työttömyyden puolittaminen ja pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan turvaaminen, kannanotossa sanotaan. Puoluevaltuusto kehottaa jatkamaan aktiivisia työllistämistoimia ja toteuttamaan tekeillä olevan koulutusvakuutusjärjestelmän. Valtionyhtiöistä saatavia myyntituloja on käytettävä teollisen pohjan ja tuotantorakenteen monipuolistamiseen.

Puoluevaltuusto kehotti muistamaan postin, tielaitoksen ja rautateiden perustehtävät, kun pohditaan erilaisia organisaatiouudistuksia. Palvelujen alueellista ja sosiaalista tasa-arvoa pitää korostaa nykyisestään.

Kannanotossa palataan myös eiliseen keskusteluun SDP:n tilasta. Puoluevaltuuston mielestä syksyn vaalitulos osoitti, että SDP:n on kuunneltava entistä herkemmällä korvalla kansalaisten ja kannattajien ongelmia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme