Mainos
Mainos

Demokraatti: Antti Rinne ei ole vielä päättänyt jatkohaluistaan SDP:n johdossa

Antti Rinne ei ole vielä päättänyt, tavoitteleeko hän jatkokautta SDP:n puheenjohtajana. Rinne kertoo asiasta Demokraatin haastattelussa. SDP:n puoluekokous on helmikuussa.

Rinne kertoo ilmoittavansa jatkohaluistaan luultavasti tämän vuoden puolella. Rinteen mukaan nyt ei ole puheenjohtajapelin paikka, sillä puoluekokoukseen on vielä puoli vuotta aikaa.

STT:n soittokierrokseen vastanneet SDP:n kansanedustajat arvioivat, että Rinteen ilmoituksella ei ole vielä kiire. Tytti Tuppurainen sanoo pohtivansa omaa ehdokkuuttaan myöhemmin. Erkki Tuomioja sanoo, että hänen ehdokkuutensa puheenjohtajaksi on poissuljettu vaihtoehto. Tuomiojan mukaan henkilöiden sijaan pitäisi keskustella puolueen ohjelmasta ja toiminnasta.  

– Syytä olisi käydä keskustelua puolueen linjasta, kun hallituksen epäsuosiosta huolimatta puolueen kannatus polkee paikallaan, Tuomioja sanoo.

Sanna Marin ei halunnut arvioida koko asiaa.  

Rinne aloitti SDP:n puheenjohtajana vuonna 2014, kun hän voitti puheenjohtajavaalissa Jutta Urpilaisen.

Sote-malli tuloillaan

Demokraatin haastattelussa Rinne kertoo oppositiopuolue SDP:n julkistavan elo-syyskuussa oman sote-mallinsa. SDP:n malli on aluekuntamalli, jossa aluekunta ja alueen peruskunnat tekevät keskenään sopimuksen sote-palveluiden järjestämisestä.

– Peruspalveluihin täytyy sote-palvelujen ohella integroida myös ihmisen arjessa olevat palvelut. Tälle integraatiolle kuntalaki antaa parhaan pohjan eikä tarvita uutta hallinnollista lainsäädäntöä eli maakuntahallintoa, Rinne sanoo.  

Antti Rinne kertoo näkemyksiään sotesta:


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme