Mainos
Mainos

Sipilä: Kilpailu avautuisi vain reiteillä, jotka VR jättänyt liikennöimättä

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan henkilöliikenteen kilpailun avaaminen koskisi vain reittejä, jotka VR on jättänyt liikennöimättä. Se ei siis koskisi VR:n koko henkilöliikennettä.  

Sipilä sanoi STT:lle, että yksityisillä toimijoilla on selvää halukkuutta tarttua tähän toimintaan.  

Aiemmin kerrottiin, että liikenneministeri Anne Berner (kesk.) on esittämässä VR:n koko henkilöliikenteen yksityistämistä. Tarkoitus on avata rautateiden henkilökuljetukset kilpailulle vielä tämän hallituksen aikana.

Bernerin kannasta kertoi Demokraatti verkkosivuillaan. Demokraatin tietojen mukaan kilpailu saattaisi avautua jo ensi vuonna.

VR:llä ja liikenneministeriöllä on olemassa henkilöliikenteestä sopimus, joka ulottuu vuoteen 2024. Ministeriö aikoo nyt tarkastella sopimusta uudelleen päästäkseen avaamaan kilpailun jo ensi vuonna.

Demokraatin tietojen mukaan keskustan eduskuntaryhmä käsittelee asiaa tänään iltapäivällä alkavassa kokouksessaan. VR:n tavaraliikenne avattiin kilpailulle jo vuonna 2007.  

Juttua täydennetty ja otsikkoa muutettu 1.10.2015 klo 14:34: Lisätty pääministeri Sipilän kommentti. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme