Mainos
Mainos

Demokraatti: Grahn-Laasonen selvittää oppimateriaalien maksullisuutta – Tavoitteena on, ettei koulu keskeydy varattomuuden takia

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) on käynnistämässä selvitystä toisen asteen oppimateriaalien maksullisuudesta, kertoo Demokraatti.

Viime kuussa Pelastakaa lapset -järjestö kertoi, että joka neljäs toisen asteen opinnot keskeyttänyt opiskelija on maininnut rahapulan vaikuttaneen keskeytykseen.

Grahn-Laasonen sanoo Demokraatille, että asiasta on keskusteltu opetus- ja kulttuuriministeriössä sekä Opetushallituksen kanssa.

– Tavoitteena on se, että yhdeltäkään nuorelta ei saa jäädä lukio- tai ammatillinen koulutus suorittamatta perheen tai omasta varattomuudesta johtuen, Grahn-Laasonen sanoo.

Pelastakaa lapset -järjestön mukaan lukion kustannukset voivat nousta 2 600 euroon ja joidenkin ammatillisten tutkintojen hinta vielä korkeammaksi.

Opiskelijat kommentoivat hallituksen tekemää opintotuen uudistusta: "Onhan se aika sekava"


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme