Mainos
Mainos

Demokraatti: Omaa puoluettaan ei voi joka kunnassa äänestää – esimerkiksi vihreiltä puuttuu ehdokas yli 100 paikkakunnalta

Kuntavaaleissa ei voi äänestää haluamaansa puoluetta missä tahansa, sillä kaikilla puolueilla ei ole omaa ehdokaslistaa läheskään joka paikkakunnalla, kertoo Demokraatti.

Lehden selvityksen mukaan eniten listoja on SDP:llä ja keskustalla, molemmilta puuttuu lista vain 12 kunnasta. Perussuomalaisilla ei ole listaa 14 paikkakunnalla ja kokoomuksella 19:llä.

Eniten listoja puuttuu vihreiltä (105 paikkakuntaa) ja RKP:ltä (243). RKP:tä voi äänestää vain 52 kunnassa tai kaupungissa.

Demokraatti laski myös, miten moni äänioikeutettu ei voi äänestää tietyn puolueen listaa omassa kunnassaan. Heikoimmin vertailussa pärjäävät vihreät, joita ei voi äänestää hieman yli 351 000 äänioikeutettua sekä RKP, jota ei voi äänestää miltei puolet äänioikeutetuista, 2 177 000 henkeä.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme