Mainos
Mainos

Destian monopoli lossiliikenteessä pysyy vankkana

Tiehallinto aloitti lossiliikenteen kilpailutuksen toissa vuonna, mutta Destia eli entinen Tieliikelaitos liikennöi yhä lähes kaikkia maantielauttoja.

Destian monopoli lossiliikenteessä pysyy vankkumattomana lähivuosina. Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan lauttaliikennettä pyöritetään toistaiseksi samoilla eväillä kuin tähän saakka.

Tiehallinto aloitti lossiliikenteen kilpailutuksen toissa vuonna, mutta Destia eli entinen Tieliikelaitos liikennöi yhä lähes kaikkia maantielauttoja. Ongelman ydin on siinä, että lautat ovat Destian omistuksessa. Kilpailijoita ei tule alalle, koska investoinnit toiminnan aloittamiseksi ovat suuret.

Ongelmat on pantu merkille liikenne- ja viestintäministeriössä, jonka tilaama selvitys lossien kilpailutuksesta valmistui toukokuun puolivälissä.

Lossit ovat ikääntyneitä, sillä valtaosa niistä on peräisin 1970-luvulta. Niinpä kustannukset kaluston kunnossapidosta kasvavat vuosi vuodelta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme