Mainos
Mainos

Diabeetikot elävät aiempaa pitempään

Toisaalta tuoree tutkimus osoittaa, että aikuisiän diabetes lisääntyy kovaa vauhtia ja yhä nuoremmat sairastuvat siihen.

Diabeetikot elävät aiempaa vanhemmiksi. Tuoreen tutkimuksen mukaan myös diabetekseen liittyvät sydän- ja aivoinfarktit sekä jalkojen amputaatiot ovat vähentyneet.

Toisaalta tutkimus osoittaa, että aikuisiän diabetes lisääntyy kovaa vauhtia ja yhä nuoremmat sairastuvat siihen. Yksi todennäköinen syy on lihavuuden lisääntyminen.

Stakesin, Kelan ja Diabetesliiton tutkimuksen mukaan vuonna 2002 diabeetikkojen ensimmäisiä sydän- ja aivoinfarkteja ilmaantui lähes puolet vähemmän kuin vuonna 1990. Myös amputaatioiden määrä väheni suurin piirtein saman verran.

Diabeetikkojen ja muun väestön kuolleisuuden ero on kaventunut. Vuodesta 1994 vuoteen 2002 diabeetikkojen kuolleisuus laski vuosittain naisilla neljä ja miehillä 3,6 prosenttia. Samaan aikaan nuoruustyypin eli tyypin 1 diabeetikkoihin ilmestyi uusi ikäluokka eli 75-79-vuotiaat. Tyypin 2 eli aikuisiän diabeetikoissa yli 85-vuotiaiden määrä kasvoi yli kolmanneksella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot