Mainos
Mainos

Diabeteksen hoitoon kehitysohjelma

Suomen Diabetesliitto käynnistää ensi vuonna diabeteksen hoidon kehittämisohjelman. Ohjelman tavoitteena on diabeteksen ja sen lisäsairauksien ehkäisy sekä diabeetikkojen elämänlaadun kohentaminen.

Taustalla on Diabetesliiton huoli diabeetikkojen hoidon ja aseman eriarvoistumisesta, sillä nykyään hoitojärjestelyt ja hoidon laatu riippuvat kuntien päätöksistä. Kehittämisohjelman tärkeimpiin tavoitteisiin kuuluu saada jo ensi vuonna aikaan suositus diabeteksen hoidon järjestämisestä terveydenhuollossa. Kansainvälisessä vertailussa Suomen diabeteshoidon taso on korkea, mutta Diabetesliiton mukaan asetettuihin tavoitteisiin on vielä pitkä matka.

Liiton mukaan diabeteksen hoitoon kannattaa panostaa. Tutkimuksen osoittavat, että tauti aiheuttaa sitä vähemmän lisäsairauksia mitä lähempänä normaaliarvoja diabeetikon verensokeri on. Hoidon kustannuksia vähentää myös avohoidon kehittäminen. Huomenna vietetään maailman diabetespäivää.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme