Mainos
Mainos

Diakonissalaitos: Osa romaneista kertoi palaavansa

Suuri osa Helsingin Kalasatamassa oleskelleista romanikerjäläisistä on lähtenyt viikonlopun aikana kotimatkalle, arvioi Diakonissalaitoksen edustaja.

Viime yönä tilapäismajoituksessa yöpyi enää 16 romania, kun vielä edellisyönä paikalla oli nelisenkymmentä. Osa lähti ilmeisesti jo eilen.

- Olemme ymmärtäneet, että viimeiset lähtevät tänään. He hyvästelivät ja kiittivät aamulla majoituksesta, kertoo Diakonissalaitoksen edustaja Pekka Tuomola.

Majoitus on kuitenkin avoinna vielä huomisaamuun asti.

Tuomola kertoo, että osa on jo kertonut palaavansa takaisin. Monet lähtijöistä ovat olleet Suomessa aiempinakin vuosina.

- Tämä on kaiken kaikkiaan väliaikainen ratkaisu, jolla rauhoitetaan tilanne sydäntalven yli, Tuomola sanoo.

Helsingin sosiaalivirasto kertoi aiemmin tällä viikolla lähettävänsä noin 40 Romanian romanikerjäläistä kotimaahan. Päätöksen tavoitteena oli, ettei kukaan kuole pakkaseen.

Kaupungin mukaan päätös syntyi romanien kanssa yhteistuumin. Helsinki jakoi perjantaina bensarahaa autoa kohti 300 euroa ja 25 euroa kullekin lauttalippuun Helsingin ja Tallinnan välille.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme