Mainos
Mainos

"Dieetit ovat tehottomia"

Dieetit ovat ravitsemustutkijan mukaan tehottomia laihdutuskeinoja. Lääkäri Kirsi Pietiläinen sanoo, että dieettien ongelmana on se, että niitä ei pysty noudattamaan lopullisesti, eikä niillä näin ollen saada aikaan pysyviä tuloksia.

- Kaikissa dieeteissä on ongelmana se, että vaikka ne olisi monipuolisestikin mietittyjä, ne tulevat ulkopuolelta ja ovat jollakin tavalla sellaisia, että ne eivät istu ihmisen oikeaan elämään. Niistä voi olla lyhytaikaista hyötyä, mutta ei mitään pitkäkestoista ja pysyvämpää hyötyä.

Dieeteillä voidaan saada aikaan hetkellinen muutaman kiloin painonpudotus. Pysyvät tulokset ovat kuitenkin pieniä.

- Dieeteillä on keskimäärin saatu pois noin 3-5 kiloa. Se on aika pieni luku, yleensä ihmiset tarvitsevat ja haluavat suurempaa painonpudotusta. Dieeteissä on niin paljon sellaista, mitä ihminen ei jaksa tai halua kuitenkaan lopullisesti noudattaa.

Pietiläinen muistuttaa, että sana dieetti pohjautuu kreikan kielen sanaan dietia, joka tarkoittaa elämäntapaa. Hänen mukaansa elämäntapa onkin avainsana.

- Meillä jokaisella on oma elämäntapa. Me ollaan se vuosikymmenten varrella kehitetty ja se voisi olla meidän omaa nimeä kantava dieetti. Jos kokee, että kaipaa jonkinlaista muutosta painoonsa, niin tekee siihen omaan elämäntapaan, totuttuun ruokavalioon pieniä muutoksia kerrallaan, jotka tuntuu itselleen mieluisilta. Silloin niitä jaksaa myös noudattaa ja tällöin tulee painonkin suhteen pysyviä muutoksia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme