Mainos
Mainos

Digi-tv:n alueellisia ohjelmistolupia hakuun

Liikenne- ja viestintäministeriö laittaa hakuun uusia alueellisia digi-tv:n ohjelmistolupia. Lupia jaetaan esimerkiksi Keski-Suomen, Kymenlaakson, Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaan, Pohjois-Savon, Päijät-Hämeen sekä Satakunnan alueille. Helsingin, Tampereen ja Turun alueille vastaavat luvat on myönnetty jo aiemmin.

Haussa on lisäksi ohjelmistolupia radiotoimintaan digitaalisissa televisioverkoissa. Niitä myönnetään korkeintaan neljälle rinnakkaiselle ohjelmistolle.

Digiverkoissa on vapaata lähetyskapasiteettia, koska vuonna 1999 digitaalisen tv-toimiluvan saaneista yrittäjistä neljä on luopunut luvastaan. LVM:n toiveena on, että uusien lupien myötä verkkoihin saataisiin lisää kiinnostavia ohjelmia ja uusia käyttäjiä.

Ohjelmistoluvan saaneiden pitää aloittaa toimintansa kuuden kuukauden kuluessa, ja hakijoiden valmiudet tähän painavat myös lupia myönnettäessä. Hakuaika päättyy lokakuun 21. päivä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme