Mainos
Mainos

"Digiprojektin venähtäminen hyvä asia"

Digiprojektin venähtäminen alkuperäisestä aikataulusta on jälkeen päin ajatellen ollut hyvä asia. Näin sanoo projektipäällikkö Tauno Äijälä Digi-tv-projektista.

Televisio- ja kaapelitelevisioyhtiöt totesivat kesällä 2007, että kaapelipuolella digikehitys on niin hidasta, että jatkoaikaa tarvitaan.

- Hyvä, että kävi näin. Nyt on rakennuttu kovalla työllä turvaverkkoja ja autettu ikäihmisiä. On aika selvää, ettei meillä olisi riittänyt resursseja tähän kaikkeen viime vuonna, Äijälä sanoo.

Analogiset televisiolähetykset päättyvät kaapelitalouksissa maaliskuun ensimmäisenä päivänä. Silloin koko Suomi siirtyy digiaikaan.

MTV3:n Huomenta Suomi –ohjelmassa vieraillut Äijälä sanoo, että digiaikaan siirtyminen on sujunut sekä hyvin että huonosti.

- Hyvin siinä mielessä, että 90 prosenttia suomalaisista oli jo tammikuun alussa digikatselun piirissä. Mutta ongelmia on myös ollut, ja niitä osattiin kyllä odottaa.

Äijälän mukaan muun muassa vanhoista antenneista on ollut ongelmia. Lisäksi tekstitys ei ole toiminut aivan halutulla tavalla.

- Tekstityshän on pohjoismainen ilmiö, Keski-Euroopassa vallalla on yhä dubbaus. Tämän vuoksi suuret laitevalmistajat eivät aluksi kehittäneet järjestelmää tarpeeksi, mikä aiheutti ongelmia, Äijälä sanoo.

Äijälän mukaan viime viikkoina tekstitys on kuitenkin alkanut toimia lähes moitteettomasti.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme