Mainos
Mainos

Directan turvaamistoimihakemus nurin

Internetin luetteloyhtiö Directan hakema turvaamistoimihakemus on hylätty Helsingin käräjäoikeudessa. Samalla helmikuun lopussa annettu väliaikainen turvaamistoimi on rauennut.

Oikeus kielsi väliaikaisessa päätöksessään Suomen Yrittäjiä antamasta totuudenvastaisia tietoja Directan toiminnasta. Kieltoa tehostettiin 500 000 euron uhkasakolla.

Käräjäoikeus katsoo tuoreessa päätöksessään, että Directan antama selvitys ei osoita, että Suomen Yrittäjät olisi antanut muun muassa jäsenilleen tai alajärjestöilleen väärää, totuudenvastaista tai epäasiallista tietoa yhtiöstä.

Directan näkemyksen mukaan Suomen Yrittäjien jakamilla tiedoilla on ollut merkittävä rooli yhtiötä koskevien tutkintailmoitusten syntyyn. Poliisi epäilee Directaa törkeästä petoksesta.

Erimielisyydet jatkuvat

Suomen Yrittäjät kiistää, että se olisi missään vaiheessa antanut totuudenvastaisia tietoja yhtiöstä. Yrittäjäjärjestön mielestä Directan turvaamistoimihakemus on ollut asiaton.

- Sillä on pyritty vahingoittamaan Suomen Yrittäjiä ja sen jäsenyrityksiä. Tulemme vaatimaan tästä asiasta aiheutuneiden vahinkojen ja kustannusten korvaamista Directalta täysimääräisesti, Suomen Yrittäjät viestittää tiedotteessaan.

Directan toimitusjohtaja Ville Komppa peräänkuuluttaa Suomen Yrittäjiltä asiallista viestintää.

- Jos Suomen Yrittäjien toiminta jatkuu vastaavankaltaisena, Directan on ryhdyttävä asiassa jatkotoimenpiteisiin.

Suomen Yrittäjien Directa-aiheiset nettisivut avataan lähiaikoina ja jäsenneuvonta käynnistyy jo ensi maanantaina.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot