Mainos
Mainos

Dokumentti SuomiAreenasta tänään: Voiko ihminen äänestää väärin, onko tyhmyys voitolla?

Voiko ihminen äänestää väärin? Onko tuulivoimassa mitään järkeä? Uhkaako tyhmyys sivistystä? Pärjääkö EU Venäjän kanssa? Onko Porissa jääkarhuja? Mikä on keskustelun taso?

Keskustelun kuuma heinäkuu – SuomiAreena on Kari Pyrhösen käsikirjoittama ja ohjaama dokumentti, joka kuvaa debattiviikon tapahtumien tulvaa ja kysyy, mikä on väittelyn taso. Ohjelmassa piipahdetaan myös kulisseissa ja niiden takana – yöelämää unohtamatta. 

Nyt yhdeksättä kertaa Pori Jazzin viikolla järjestetty MTV:n SuomiAreena oli suurmenestys. Tapahtumia ja keskusteluja oli liki 300 ja ne vetivät ennätysyleisön, noin 30 000. Koolla oli satoja vaikuttajia poliitikoista kirkonmiehiin ja kansalaisjärjestöihin.

- Täällä väitellään aika konsensushenkisesti, lomatunnelmissa.  Kun Areenan toinen vuosikymmen alkaa, ehkä kuullaan jo vähän ärhäkkäämpääkin debattia, toivoo eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma.

Aiheiden kirjoa: hevonen vai talouskriisi? 

SuomiAreenan aihekirjosta Heinäluoma nosti etusijalle talouden aiheet: Miten Suomi saadaan nousuun.

- Mutta kyllä minua hevosenkasvatuskin kiinnostaa, vakuuttaa puhemies.

Hevosmies Jussi Lähde oli paikalla hoitamassa tämän alan debattia. Hevosurheilu-lehden päätoimittaja ja tunnettu lobbari arvioi suomalaisia keskustelijoina:

- Olemme liian herkkiä loukkaantumaan. Asiat pitää sanoa suoraan, mutta sävy ratkaisee.  Arvostan suuresti arkkipiispa Kari Mäkisen tapaa esittää kirkon anteeksipyyntö homoseksuaaleille - tiukasti, mutta lempeästi.

Keskustelun kuuma heinäkuu – SuomiAreena tänään klo 18.30 MTV3-kanavalla  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme