Mainos
Mainos

Donna Leon ja Roberta Pienaro: Makupaloja Venetsiasta Guido Brunettin tapaan

Donna Leonin Guido Brunetti -kirjat tunnetaan herkullisista ruokakuvauksistaan. Komisario Brunettin Paola-vaimo loihtii maistuvia aterioita toisensa perään ja perhe viihtyy niiden äärellä italialaisen pitkään.

Nyt Leon on pyytänyt suosikkikokkiaan Roberta Pianaroa kirjoittamaan kuvauksista tutut ruokalajit resepteiksi. Mukana kirjassa on reseptien lisäksi ruoka-aiheisia katkelmia Brunetti-dekkareista.

Kirjan konsepti on toimiva. Tekstikatkelmat vievät kokin hetkessä Venetsia-tunnelmiin (varsinkin jos resepti vaatii varamaan keittiöön italialaista valkoviiniä) ja käytännölliset reseptit vastaavat myös arkikokin tarpeisiin.

Ensiksi aion kokeilla pinaatti-ricottakreppejä ja kesäkurpitsarisottoa ravunpyrstöjen kera. Siinä unelmamaailmassa, jossa lähikaupassa myydään suuria kalmareita, varaan kyökin pöydälle hyvää valkoviiniä ja kokeilen katkaravuilla ja kasviksilla täytettyjä kalmareita tomaattikastikkeessa: "Ota neljä suurta, noin 20 cm:n pituista kalmaria..."

Kirsi-Marja Peräkylä on MTV:n kotimaan uutisosaston päällikkö. Hän on ikuinen lukutoukka, joka siirtää mieluusti klassikon sivuun kiinnostavan nykykirjan tieltä. Harrastaa kirjallisuuskeskustelua paitsi arjessa, myös Helsingin Tammisalossa toimivassa lukupiirissä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme